Lieve fans!
Er kan weer gestemd worden voor de Fryske Top 100! In Friesland is dat absoluut de lijst der lijsten. Hoe leuk zou het zijn als we dit jaar kunnen afsluiten met “In Nije Dei (Live)” op nummer 1! Daar hebben we natuurlijk ieders hulp hard bij nodig.

Vorig jaar vierde de live versie van In Nije Dei zijn 25 jarig jubileum. Velen van ons hebben toen gestemd op De Kast wat er voor zorgde dat het nummer voor ‘t eerst in jaren weer op nummer 2 kwam te staan, een geweldige prestatie. Echter waren de fans van de Hûnekop nog vuriger en behaalden zij de 1e plek. Dit jaar gaan wij als die-hard Kast fans er voor zorgen dat De Kast op nummer 1 komt toch?

Bij het invullen van de top 5 krijgt de nummer 1 meer punten dan de nummers die erna komen. Zorg er dus voor dat je In Nije Dei (Live) op nummer 1 zet. Mocht eigenlijk een ander nummer van De Kast je favoriet zijn, is toch onze stille hoop dat je bij uitzondering dit jaar In Nije Dei (Live) op nummer 1 zet. Alleen dat nummer heeft ook écht kans om op nummer 1 te komen. Als je dan tóch een ander nummer van De Kast wil doen, is “Fierder sûnder dy” een prachtig (nieuw) nummer om te verwelkomen in de Fryske Top 100

Heb je familie/vrienden die normaal nooit stemmen? Kijk ze dan eens lief aan en wie weet willen ze het deze keer wel doen.

https://frysketop100.nl/

Voor de Nederlandse fans onder ons die het moeilijk vinden om de volledige top 5 te vullen en voor Kast fans die eigenlijk meer dan 1 liedje van De Kast willen invullen maar dit helaas niet mogelijk is, is hier een suggestie van de Fansite om De Kast alsnog via een omweg ruim te vertegenwoordigen:
1. De Kast – In Nije Dei (live)
2. Elske DeWall –  In Nije Dei
3. Pieter Sahieter – In Nije Dei
4. Syb van der Ploeg & Lotte Broersma – Pastorale
5. De Nije Kast – Reis nei de sinne