DE BAND

Het is januari 1985 als gitarist Peter van der Ploeg uit het Friese Zwaagwest­einde een bandje op wil richten. Hij doet een beroep op zijn neefje Syb van der Ploeg en drummer Dikkie Visser en tot slot arresteert hij toetsenist Kees Bode en zijn broer Sake van der Ploeg, slaggitarist. Syb zal, behalve de leadzang, ook de baspartijen voor zijn rekening nemen. Zo is de band compleet en begint onder de naam “Wish to Escape” te repeteren, niet alleen zelfgeschreven Engelstalige rocksongs maar ook hardrock covers uit de seventies. Het eerste optreden vindt plaats in een boerenschuur in de buurt van Dokkum.

DE BANDLEDEN

Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg is op 15 juni 1966 geboren in Dokkum, maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Zwaagwesteinde (De Westereen). In zijn middelbareschooltijd zat hij op Christelijke Mavo “De Saad” in Damwoude.

Peter van der Ploeg

Peter van der Ploeg is op 22 juli 1959 geboren in Zwaagwesteinde. Hij ging na de lagere school naar de LTS, maar eigenlijk droomde hij er vanaf zijn zevende jaar al van om muzikant te worden.

Sytse Broersma

Sytse Broersma, basgitarist van De Kast, werd op 17 april 1961 geboren in Reitsum. Hij is getrouwd met Klazina en samen hebben ze twee dochters: Lotte en Mirte.

Kees Bode

Kees Bode werd op 27 januari 1966 geboren in Den Haag. Hij groeide daarna op in Wijk Bij Duurstede en Dokkum, maar woont nu alweer meer dan twintig jaar in Kollum.

Nico Outhuijse

Nico Outhuijse werd op 4 april 1972 geboren in Harlingen. De bijnaam van Nico is “Ouwe Roede” … bij het team is niet bekend waarom. Nico is sinds 1994 actief in De Kast.