Tina Kuipers

  • Tina Kuipers

    Geboren: 12 juli 1978
    Fan van De Kast sinds: 1996
    Hobby’s: Muziek, concerten bezoeken, sport kijken

Mijn naam is Tina Kuipers. Ik ben geboren in 1978 en ik woon in een dorpje in het noorden van Friesland. Ik ben vrijgezellig en woon samen met mijn lieve katten Maxx en Xara (broer en zus).

Samen met mijn moeder Tineke ben ik sinds 1996 fan van De Kast. Zij hoorde in die tijd regelmatig liedjes van De Kast op Omrop Fryslân en toen de band in november van ’96 een optreden zou geven in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden, hebben we kaartjes besteld. Sindsdien zijn we besmet geraakt met het Kastvirus en hebben we vele concerten bezocht. Naast De Kast volgden en volgen we Syb op de voet bij al zijn projecten (Alles uit De Kast en meer, Spanner, Syb en band, Motel Westcoast, The Best of Britain, Storytellers, Sportsound, The Story of Simon & Garfunkel, The Stones vs. The Beatles battle). Ook als hij fietsend, steppend of schaatsend door de provincie trekt, proberen wij hem op een punt aan te moedigen, al is dat midden in de nacht (step 11-stedentocht).

Toen Syb en Nico De Kast verlieten, was dat heel moeilijk. Jan Tekstra kende ik al, dus het was wel een verrassing dat hij de zanger van De (Nije) Kast werd. Ook mooie concerten mee beleefd, maar wat was het een kick toen De Kast tijdens de Fryske Music Night in Leeuwarden in 2006 weer in de originele bezetting het podium betrad! Ze waren terug!!! Na die tijd zijn er nog een paar albums uitgebracht en ik ben erg blij dat de mannen nog steeds bij elkaar zijn. Hopelijk blijven ze met nieuw werk komen, al ben ik nog altijd erg enthousiast over de oudste albums.

Ik wens jullie veel plezier op deze fansite en hopelijk tot snel bij een concert!

Lieve groet,
Tina