Uitverkochte stadionconcerten, de ene landelijke hit na de andere, hysterische fans… Geen enkele Friese popgroep heeft zoveel succes gehad als De Kast in de afgelopen dertig jaar. Met liedjes als In Nije Dei, Hert fan myn gefoel en Eltse Grins Foarby wisten zanger Syb van der Ploeg, gitarist Peter van der Ploeg, bassist Sytse Broersma, toetsenman Kees Bode en drummer Nico Outhuijse ook als eersten het ‘Frieslandgevoel’ in de popmuziek uit te dragen.

De Kast was in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland en verkocht meer dan 1.000.000 cd’s en singles, won meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre.

In Op Eigen Kracht wordt door muziekjournalist Harry de Jong voor het eerst het complete verhaal van De Kast verteld. Vanaf het moment dat onder de naam Wish To Escape de eerste voorzichtige schreden op het muzikale pad worden gezet tot aan het spectaculaire jubileumconcert in het Amsterdamse AFAS Live in 2019. Het verhaal wordt verlevendigd door vele tientallen unieke foto’s.

184 pagina’s
Harde kaft, vierkant 24×24
Uitgeverij Louise

Klik HIER voor de link naar het boek in de webshop van De Kast
Voor de boekpresentatie ” Op Eigen Kracht” en het intieme concert in de Bonifatiuskapel Dokkum zijn nog tickets te bestellen via https://www.ntk.nl/voorstelling/de-kast-op-eigen-kracht