Beste fans,

De Kast is vandaag te gast bij het NPO1-programma ‘Tijd voor Max’. Ze zullen hun nieuwe single ‘Spel zonder Grenzen’ spelen. Natuurlijk kennen we Spel zonder Grenzen van het album ‘Welkom thuis’, maar dit betreft een nieuwe versie! Syb sprak er al over in de laatste PodKast. In mei volgt er nog een videoclip.

De band is dit jaar uitgeroepen tot ‘Friese ambassadeur van de vrijheid’ en speelt o.a. op het (online) Bevrijdingsfestival Fryslân. De nieuwe single sluit perfect aan bij dit thema.
Syb van der Ploeg: ‘Vrijheid is datgene doen wat je graag wilt, en daar zijn waar je graag wilt zijn. Dat wij die vrijheid hebben, al 30 jaar als band, daar mogen we zo dankbaar voor zijn. Het afgelopen jaar zijn we ons bewust geworden hoe een groot goed vrijheid is. We moeten er met ons allen op passen om die vrijheid met elkaar te bewaken. Vrijheid is ook rekening houden met een ander. Ieder mens op deze aarde moet een kans hebben, daar gaat ons lied ‘Spel zonder grenzen’ over.’

Vrijdag 23 april
Tijd voor Max
NPO1 – 17.10 uur