Vanuit het Friese Kubaard, in een vierkante paalwoning (met twee palen in de sloot) die uitkijkt over de akkers en die door de eigenaren ‘Claywatch’ genoemd wordt, heeft Jaap Rietdijk van De Gouden Graal Podcast een prachtig interview met Syb van der Ploeg. Alhoewel het boek “Leven voor muziek en sport” inmiddels al weer wat jaren uit is, is dit boek wel de aanleiding van het interview. Prachtig om het boek ook weer eens op deze manier te benoemen en te belichten.

Syb van der Ploeg, de iconische zanger van De Kast, domineerde eind jaren ’90 de hitlijsten. In dit interview deelt Syb zijn verhaal: van zijn jeugd en de lange weg naar succes tot wat die roem hem uiteindelijk heeft gebracht. Ook zijn liefde voor sport en Friesland komen aan bod, wat een bijzondere kijk biedt op de man achter de hits. Een podcast vol unieke anekdotes die je niet wilt missen.

Bekijk de website van De Gouden Graal podcast:
https://podcastluisteren.nl/pod/De-Gouden-Graal-Podcast

Het boek is te bestellen via:
https://www.sybvanderploeg.nl/projecten/leven-voor-muziek-en-sport-2/

9 antwoorden
  1. Marry Benjert
    Marry Benjert zegt:

    Wat een geweldig leuk interview. Ik dacht na ongeveer 28 jaar “alles” wel zo’n beetje te weten. Maar ik heb toch veel leuke en mooie, nieuwe dingen gehoord.
    Genoten van dit interview … ‘t was een mooi uurtje!

  2. Annette Cramer
    Annette Cramer zegt:

    Met interesse naar deze podcast geluisterd. Heel veel wist ik al maar toch hoor je wat nieuws.
    Echt genoten van het interview, Die boomhut lijkt mij wel wat om te zien.Fijn luister uurtje gehad.

  3. Roelof Jan
    Roelof Jan zegt:

    Ik moest erg lachen om die mevrouw die twee filter sigaretten in haar oren had gestopt omdat ze het nergens naar vond klinken 🤣🤣 Leuke podcast ❤️

  4. Jort Schaap
    Jort Schaap zegt:

    Hele leuke podcast! Heel interessant, vol anekdotes en er werden leuke vragen gesteld. Ik ben ook weer achter nieuwe verhalen gekomen en heb op verschillende stukken gelachen. Mijn moeder luisterde mee en zij vond het ook heel leuk!

  5. Flyingozzy
    Flyingozzy zegt:

    Ik heb ook met aandacht geluisterd en het was een heerlijk gesprek met ook voor mij nieuwe nieuwtjes. Een uurtje luisteren naar goede vragen en een openhartige Syb die lekker ontspannen overkwam. Prachtig. Ik heb het boek al gelezen en de cd die erbij hoort veelvuldig geluisterd met hele mooie liedjes daar kan ik van genieten.

  6. Bep
    Bep zegt:

    Vanmorgen geluisterd, wat een mooie, interessante verhalen van onze Syb ! Goed gedaan, maker van deze Podcast !

  7. Tieneke
    Tieneke zegt:

    Vanmorgen even lekker tijd gehad om te luisteren. Het boek is mooi om te lezen,maar om het Syb zelf te horen vertellen is nog leuker. Toch nog weer wat nieuwe dingen gehoord. Mooie Podcast .

  8. Berber
    Berber zegt:

    Wat een mooie Podcast (of podKast)) dit! En toch vindt ik je politieke boodschap echt super ondanks dat je er niet veel mee hebt is het wel iets waar hopelijk veel mensen zich in kunnen vinden. Mooie verhalen, goed om te horen ook dat je nu doet wat je zelf wilt…. Ga zo door!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie