In deze Classic Track duikt Bart samen met De Kast in het ontstaan van hun grootste hit: In Nije Dei!

Het liedje duurt vijf minuten, het is in het Fries én het is een live versie… Al deze componenten komen bij In Nije Dei samen en resulteren onverwachts in een landelijke radiohit. Het blijkt een unieke prestatie voor de mannen van De Kast.

Een lesje Frysk

De meeste niet-Friezen weten nog net dat “In Nije Dei” in het Nederlands “een nieuwe dag” betekent. Maar het lied blijkt vol met prachtige Friese teksten te zitten die voor de band, en met name voor bassist Sytse Broersma, een dubbele betekenis hebben gekregen.

Stratenmakersbus

Ook blijkt er bewust of onbewust door veel fans een verkeerde tekst te worden gezongen in het refrein én hebben ze veel avonturen beleefd met een ietwat uit de kluiten gewassen stratenmakersbus: “Als we tegenwind hadden, moesten we twee uur eerder weg,” vertelt zanger Syb van der Ploeg.

Naast het Youtube filmpje is er ook nog een uitgebreidere versie van het gesprek te horen als geluid.