?? ????? ??????: de eerste officiële biografie van ?? ???? is een feit!
?? ???? bestaat 30 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Na een succesvolle jubileumtournee langs uitverkochte theaters verschijnt begin juni onder de titel ?? ????? ?????? de eerste officiële biografie van de groep, geschreven door muziekjournalist Harry de Jong uit Heerenveen.
Op zondagmiddag 4 juni vindt de feestelijke presentatie plaats in de Sint-Bonifatiuskapel in Dokkum.
Het wordt een middag vol livemuziek en smakelijke verhalen uit de roemruchte geschiedenis van ?? ????.
Uitverkochte stadionconcerten, de ene landelijke hit na de andere, hysterische fans…
Geen enkele Friese popgroep heeft zoveel succes gehad als ?? ???? in de afgelopen dertig jaar.
Met liedjes als In Nije Dei, Hert Fan Myn Gefoel en Eltse Grins Foarby wisten zanger Syb van der Ploeg, gitarist Peter van der Ploeg, bassist Sytse Broersma, toetsenman Kees Bode en drummer Nico Outhuijse ook als eersten het ‘Frieslandgevoel’ in de popmuziek uit te dragen.
?? ???? was in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland en verkocht meer dan 1.000.000 cd’s en singles, won meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre.
In ?? ????? ?????? wordt door Harry de Jong voor het eerst het complete verhaal van ?? ???? verteld. Vanaf het moment dat onder de naam Wish To Escape de eerste voorzichtige schreden op het muzikale pad worden gezet tot aan het spectaculaire jubileumconcert in het Amsterdamse AFAS Live in 2019. Het verhaal wordt verlevendigd door tientallen unieke foto’s.
De kaartverkoop voor de presentatie (inclusief boek & optreden!) is gestart, voor meer informatie en tickets zie: www.dekast.nl.