De Kast was dit jaar als band uitgeroepen tot ‘Friese ambassadeur van de vrijheid’ en ze speelden op het (online) Bevrijdingsfestival Fryslân in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De single ‘Spel zonder grenzen’ sloot perfect aan bij het thema. Syb van der Ploeg: ‘Vrijheid is datgene doen wat je graag wilt, en daar zijn waar je graag wilt zijn. Dat wij die vrijheid hebben, al 30 jaar als band, daar mogen we zo dankbaar voor zijn. Het afgelopen jaar zijn we ons bewust geworden van hoe een groot goed vrijheid is. We moeten er met ons allen op passen om die vrijheid met elkaar te bewaken. Vrijheid is ook rekening houden met een ander. Ieder mens op deze aarde moet een kans hebben, daar gaat ons lied ‘Spel zonder grenzen’ over.’

Grote dank aan Omrop Fryslân voor het beschikbaar stellen van de beelden die zij tijdens het bevrijdingsfestival hebben gemaakt.
Ons teamlid Roelof Jan Feersma Hoekstra heeft de nabewerking van de beelden gedaan om deze geschikt te maken als clip.

De single is via de volgende link bij verschillende muziekdiensten te beluisteren: https://thesource.lnk.to/Spelzondergrenzen